Læs de gode 13 gode råd her
En gruppe forskere har i 3 år fulgt 14 danske virksomheders arbejde med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Resultatet er blandt andet 13 gode råd, som virksomheder kan støtte sig til, når de skal navigere mellem muligheder og barrierer på vejen til det gode psykiske arbejdsmiljø.
I dag er det bredt accepteret, at et godt psykisk arbejdsmiljø forebygger stress og nedslidning og fastholder og udvikler medarbejderne. Det psykiske arbejdsmiljø indgår derfor som en naturlig del af snakken, når ledere og medarbejdere diskuterer hvad godt arbejde er, hvordan man kan øge kvaliteten af arbejdet, og hvordan arbejdsdagen kan forløbe bedst muligt.
Men det er ikke lige til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, og der er ingen garanti for succes. Det viser erfaringerne fra det treårige forskningsprojekt om virksomheders indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø, som 16 forskere har gennemført i samarbejde med 14 danske virksomheder. Årsagen er primært, at vilkårene og dermed også rammerne for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø er meget forskellige fra virksomhed til virksomhed. I praksis må hver enkelt virksomhed derfor finde sin egen måde at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø på