APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Mobning skal anmeldes anonymt

Mobning skal anmeldes anonymt

Danskerne skal anonymt anmelde mobning på landets arbejdspladser til Arbejdstilsynet, fastslår beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

 

Omfanget af mobning på de danske arbejdspladser er nu så stort, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) direkte opfordrer danskerne til anonymt at anmelde kolleger og chefer til Arbejdstilsynet, hvis de føler sig mobbet.

 
Til gengæld lover ministeren, at Arbejdstilsynet vil gribe ind og om nødvendigt sætte de pågældende virksomheder under skærpet tilsyn.
»Der er mennesker, som ikke trives i deres hverdag, fordi arbejdet fylder så meget. Jeg tror, det er svært for dem at sætte ord på problemet og vide, hvor de kan gå hen for at rejse det som et problem, fordi det er så tabubelagt,« siger Inger Støjberg, der nu lancerer en pakke til bekæmpelse af arbejdsrelateret mobning med fem konkrete tiltag.
 

Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er knap hver tiende dansker blevet mobbet på arbejdspladsen. Konsekvenserne viser sig i form af markant højere sygefravær og i alvorlige tilfælde decideret invalidering.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er tilfreds med, at regeringen sætter fokus på problemer med mobning, men de anonyme tip til Arbejdstilsynet vækker ikke begejstring.


»Størstedelen af alle virksomheder vil tage det seriøst, hvis en medarbejder føler sig mobbet, og derfor er det smartere, hvis man tager den dialog ude på den enkelte virksomhed,« siger Sarah Fredberg, chefkonsulent i DA.

Annie Høegh, lektor i psykologi ved Københavns Universitet, roser ministeren for at sætte fokus på problemet.

»Det er en start, men det er bare ikke nok. Hvis man skal mobning på arbejdspladser til livs, så skal man ud på de enkelte arbejdspladser og lave handleplaner,« siger hun.




Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev