APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Lovgivning og regler

Lovgivning og regler

i forbindelse med den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelsen
 

Hvad er lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse?

Se vores kursusoversigt (åbne kurser) her
 

Vi afvikler arbejdsmiljøuddannelsen i en by i nærheden af dig.

Kursusoversigten indeholder 114 kurser  i mere end 34 danske byer, over hele Danmark, så det altid er muligt at tilmelde dig eller din kollega til det kursus, som passer bedst i Jeres kalender.   

 

Du finder os i følgende byer:

Aalborg, Aarhus, Ballerup, Fredericia, Esbjerg, Glostrup, Herning, Helsinge, Hillerød, Holbæk, Holte, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Kalundborg, Kastrup, Kgs. Lyngby, Kolding, Korsør, København, Køge, Middelfart, Næstved, Odense, Roskilde, Ringsted, Rønne, Silkeborg, Skælskør, Slagelse, Sorø, Sønderborg, Vejle, Viborg.

Her kan du finde det lovpligtige arbejdsmiljøkursus og her kan du finde vores supplerende kurser til medlemmer af AMO.
 

Et kursus i arbejdsmiljø betyder ikke, at det bliver kedeligt
Arbejdsmiljøuddannelsen er ikke kedelig sammen med os. Vores arbejdsform er meget enkel. Vi tager læring så seriøst, at det bliver sjovt!

Hvad siger deltagerne efter endt kursus, sammen med APROPOS kommunikation
Læs her flere end 2.000 deltagerudsagn - og her et par hundrede flere deltagerudsagn.  
 

§ 9-uddannelserne skiftede den 1. juli 1999 officielt navn til "Arbejdsmiljøgruppens arbejdsmiljøuddannelse".  Det er den lovpligtige uddannelse, som medlemmer af en arbejdsmiljøgruppe, dvs. arbejdsledere og arbejdsmiljørepræsentanter, skal gennemgå for at kunne virke i arbejdsmiljøorganisationen.

Lovgivning og regler
Nyttige oplysninger om de lovpligtige arbejdsmiljøuddannelser!

Reglerne for, hvornår og hvordan virksomhederne skal organisere arbejdsmiljøarbejdet er, sammen med reglerne for uddannelse af arbejdsmiljøorganisationens medlemmer, temmelig omfattende.

Du kan her se de vigtigste regler for organisering af arbejdsmiljøarbejdet, samt reglerne for uddannelse af arbejdsmiljøgruppens medlemmer – det vil sige arbejdsmiljørepræsentanten/ sikkerhedsrepræsentanter og arbejdsledere.

Hvor findes reglerne?
Reglerne for, hvordan sikkerheds- og sundhedsarbejdet skal organiseres i virksomhederne, findes i Arbejdstilsynets Bekendtgørelse om virksomhedernes sikkerheds- og sundhedsarbejde nr. 575 af 21. juni 2001. Bekendtgørelsens tekst er endvidere omsat i mere brugervenlig form i Arbejdstilsynets anvisning nr. 6.1.0.4. af april 1999. Se arbejdstilsynets hjemmeside: www.arbejdstilsynet.dk/

Reglerne vedrørende de lovpligtige arbejdsmiljøuddannelser fremgår af arbejdsmiljølovens § 9, stk. 3.

De nærmere bestemmelser om de lovpligtige arbejdsmiljøuddannelser fremgår af Beskæftigelsesministeriets bekendtgørelse nr. 1072 af 7. september 2010, giver information om selve uddannelsen.

Hvilke virksomheder skal oprette en arbejdsmiljøorganisation?
I virksomheder med 1-9 ansatte skal samarbejdet om sikkerhed og sundhed ske ved løbende direkte kontakt og dialog mellem arbejdsgiveren, de ansatte og eventuelle arbejdsledere. Beskæftigelsesministeren kan fastsætte nærmere regler om opbygning af en arbejdsmiljøorganisation i visse brancher eller typer af virksomheder.

I virksomheder med 10-34 ansatte skal samarbejdet om sikkerhed og sundhed organiseres i en arbejdsmiljøorganisation bestående af 1 eller flere arbejdsledere og 1 eller flere valgte arbejdsmiljørepræsentanter med arbejdsgiveren eller en repræsentant for denne som formand. Arbejdsmiljøorganisationen varetager både de daglige og de overordnede opgaver vedrørende sikkerhed og sundhed.

I virksomheder med 35 eller flere ansatte skal samarbejdet organiseres således, at der oprettes en arbejdsmiljøorganisation med følgende to niveauer:

Frister for tilmelding og gennemførelse
Arbejdsgiveren skal sørge for, at medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen har gennemført en obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse af en varighed på 3 dage inden 3 måneder efter valget eller udpegningen af den pågældende.

Arbejdsgiveren skal herefter tilbyde medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen supplerende arbejdsmiljøuddannelse i det første år svarende til 2 dages varighed og i hvert af de efterfølgende år i funktionsperioden svarende til 1½ dags varighed. De første 2 dages supplerende arbejdsmiljøuddannelse skal kunne være gennemført inden for de første 12 måneder af funktionsperioden.



Tilmelding til nyhedsbrev