APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Drop pillerne hvis du ikke kan sove

Drop pillerne hvis du ikke kan sove

Hvis sovepiller overhovedet virker, så gør de det kun i kort tid. Og hvis man tager dem som behandling for kronisk søvnløshed, risikerer man oven i købet at blive afhængig af dem. Det fremgår af en artikel i Ugeskrift for Læger.
Det er ofte blevet problematiseret, at der udskrives så mange sovepiller – de bruges af 8-10 pct. alle voksne i Danmark enten i perioder eller kronisk - og kritikken er velbegrundet. For der er ikke dokumenteret nogen sundhedsmæssig gevinst f.eks. i form af øget livskvalitet eller bedre helbred for patienten, eller for den sags skyld en bedre økonomi for samfundet, fremgår det af artiklen.
 
Lægerne – det vil primært sige de praktiserende læger – bør derfor være varsomme med at skrive sovemidler ud, især til ældre patienter, og i stedet fokusere på patientens livsstil. Her kan der ligge mange årsager til søvnløsheden – f.eks. for meget kaffe, for lidt motion eller uregelmæssige måltider.

Lægen bør også gennemgå patientens tilstand nøje for at se, om der kan være tale om egentlige sygdomme – f.eks. psykiske sygdomme, der ofte er forbundet med søvnløshed.

Stort set alle har svært ved at sove en gang imellem, men 10-20 pct. af den voksne befolkning lider af kronisk søvnløshed.



Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev