APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Hvorlænge må man stå op på jobbet

Jeg har stående arbejde i 8 timer eller 12 timer

 

og der er ikke mulighed for at sidde ned på min arbejdsplads eller at få pauser i løbet af min arbejdsdag. Min chef synes ikke at det ser godt ud, når der er kunder.
 

Svar:

Dit arbejde skal være indrettet, så du undervejs kan sidde, stå eller gå. 

Ifølge bekendtgørelsen om arbejdets udførelse skal alle arbejdsopgaver planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Hverken de enkelte arbejdsopgaver eller arbejdet som helhed må indebære fysiske, ergonomiske eller psykosociale påvirkninger, som på kort eller langt sigt kan påvirke den fysiske eller psykiske sundhed.

Det betyder Ifølge arbejdsmiljølovgivningen skal arbejde med uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller arbejdsbevægelser undgås.

Bevægelse og variation i arbejdsstillinger er nødvendigt for at vedligeholde kroppens funktionsniveau. På den anden side set er der ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og arbejdsbevægelser risiko for akutte skader og risiko for nedslidning.

Arbejdsgiveren skal sørge for, at arbejdspladsen er indrettet, og arbejdet er planlagt og tilrettelagt, så overbelastning af ryg, nakke, skuldre, arme, hænder, hofter og ben undgås.

I skal være opmærksom på, at arbejdspladsen/ receptionen eller lign. skal opfylde følgende kriterier:

  • at der er tilstrækkelig plads til at anvende god arbejdsteknik og egnede tekniske hjælpemidler (stol eller lign.).

  • at nødvendige egnede tekniske hjælpemidler er til rådighed

  • at arbejdet tilrettelægges, så det er muligt at skifte mellem forskellige arbejdsstillinger og arbejdsbevægelser, og at der kan arbejdes i en passende arbejdsrytme

  • at pauser placeres hensigtsmæssigt.

Der er risiko for arbejdsskader som følge af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller -bevægelser

  • Lænderygbesvær, der især hænger sammen med foroverbøjning, vridning, sidebøjning eller bagoverbøjning af ryggen. Særligt risikabelt er det, når stillingen holdes længe, når bevægelsen gentages hyppigt, eller når der samtidig løftes.

  • Nakke- og skulderbesvær, der især hænger sammen med arbejde med løftede arme, fastlåst hovedstilling, eller når arbejdet stiller høje synskrav eller krav om præcision.

  • Hånd- og armbesvær, der især hænger sammen med hyppigt gentagne bevægelser, stor kraft eller bevægelser til yderstillinger for albue og hånd

  • Knæbesvær, der især forekommer hos personer med knæliggende arbejde.

  • Hoftebesvær, der især forekommer hos personer med meget stående/gående arbejde. 
     




Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev